Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądry 4
tłustego boczku 125 g
sól - -
sok z cytryny - -

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra z boczkiem

Flądrę umyć, naciąć z każdej strony ukośnie 3 razy, aż do szkieletu. Posolić, skropić obficie cytryną i odstawić na 30 min. Boczek pokroić w drobną kostkę, zeszklić na patelni, wyłożyć nań ryby. Piec każdą stronę ok 4 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak