Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna z woka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 30 dkg
olej sezamowy 2 łyżeczki
imbir starty 1 łyżeczka
białe wino 1/4 szklanki
sos chili 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
makaron 50 gram
szpinak 10 dkg
sos sojowy 3 łyżki
bulion warzywny 700 ml

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna z woka

Filety bez ości myjemy i osuszamy,kroimy na kawałki oprószamy pieprzem i smarujemy olejem sezamowym,do woka wlewamy bulion warzywny,starty imbir,sos chilli,sos sojowy i cukier i gotujemy,następnie wkładamy suchy makaron taki specjalny do woka i gotujemy przez dwie minuty,następnie wkładamy szpinak i rybę,gotujemy przez kolejne 2 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.05.2011 06:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak