Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka mięsno-szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
świeży szpinak 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
ząbki czosnku 2-3 szt.
mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt.
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
masło 2 łyżki
żółty ser 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka mięsno-szpinakowa

Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki. Szpinak oczyść, umyj i osusz. Cebule i czosnek drobno posiekaj.
Na lekko rozgrzanym maśle zeszklij połowę cebuli oraz czosnek, dodaj szpinak i dopraw go solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj, chwilę smaż, lekko przestudź.
Mielone mięso połącz z resztą cebuli i roztrzepanym jajkiem, dopraw solą i pieprzem.
Formę żaroodporną wysmaruj tłuszczem. Następnie układaj warstwami mięso, ziemniaki i szpinak, ułóż paski sera. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 08.03.2011 19:11
coś pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak