Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki według Agi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
czosnek 2 ząbki
cebula 1 mała
mąka
Kucharek przyprawa do potraw
majeranek
kostka rosołowa
śmietana 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki według Agi

Do garnka wlewamy wodę(tylko tyle aby zakryło gotowane partiami pulpety),dodajemy kostkę rosołowa i zagotowujemy.W tym czasie do mięsa mielonego dodajemy jajko,przyprawy,przeciśnięty czosnek i bardzo drobniutko posiekana cebulkę.Dodajemy tyle tartej bułki aby mięso było zwarte.Formujemy małe kuleczki i obtaczamy w mące.Gotujemy partiami i wykładamy na talerz.Do wody w której gotowaliśmy pulpety dodajemy koncentrat.W kubku mieszamy dwie łyżki maki z wodą,dodajemy śmietanę,mieszamy i wlewamy do wywaru.Gotujemy chwilkę aż zgęstnieje.Teraz przekładamy nasze pulpety,trzymamy chwilkę na malutkim ogniu aby się ogrzały.Podajemy z ryżem lub ziemniakami.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 25.01.2012 10:49
ale mi smaka narobi?a?
Dorian 30.09.2011 11:37
apetyczne
ronald88 04.05.2011 20:37
super
Mysiunia 21.04.2011 10:50
ale bym teraz takie zjadła:)
Dorota59 15.03.2011 13:11
też takie robimy
Iwona51
Iwona51 14.03.2011 09:33
pycha
Robert10 08.03.2011 16:05
takie lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak