Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z Mazowsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 szklanki
szalotki 40 dkg
śliwki 15-20 dkg
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cukier
wołowina pieczeniowa 1 kg
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z Mazowsza

Mięso natrzeć solą , pieprzem , cukrem, posypać przyprawamii wstawić do lodówki na dobę.Między czasie obrócić ze dwa razy.następnie włożyć do natłuszczonej brytfanki, skropić olejem i piec godzinę w 180 *C podlewając kilkakrotnie bulionem. po tym czasie dodać szalotkii piec następne 20 minut na koncu dodać wydrylowane śliwki i pokrojone jabłka i piec jeszcze 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 03.03.2013 12:58
Wspaniale się prezentuje :)
mela25 13.01.2013 09:29
smakowita
gacopierz23 11.09.2012 20:31
ekstra
alaaa 27.08.2012 20:47
pyszny kawał mięcha,,
anemon 11.07.2012 20:50
Warto sprawdzić co się jada na Mazowszu.
Ewelina47 27.04.2012 08:39
pyszności
Motorek 14.03.2012 12:12
super
Beata73 14.03.2011 14:05
pyszna
kate.500 09.03.2011 09:21
Ciekwy przepis
misia53 08.03.2011 19:02
Fajnie pieką na Mazowszu ...hihi...
ben-ka 08.03.2011 15:16
to by mi smakowało:)
Natalia/tubisiek 08.03.2011 15:07
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak