Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior zapiekany w beszamelu

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 kg
cukier 2 łyżki
masło 2 łyzki
mąka 60 g
mleko 1 szklanka
żółtka jaj 2 szt
ser żółty 20
masło 30 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
sól,sok z cytryny wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior zapiekany w beszamelu

kalafior umyć, włożyć \"głową\" w dól do wrzącej wody z solą i cukrem.ugotować do miękkości i odcedzić. masło stopić, zasmażyć z mąka,zestawić z ognia, rozrzedzić mlekiem i zagotować mieszając. przyprawić do smaku sokiem z cytryny i solą.dodać żółtka i rozmieszać.kalafior włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem,posypac startym serem.polać masłem z tartą bułka i zapiec w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.10.2012 10:40
ciekawy..
gosia47-47 06.12.2011 09:06
ekstra
owocówka 09.11.2011 07:18
dobre
buksiak12 15.09.2010 14:09
mniam mniam
mehia 12.09.2010 18:25
pysznośći :)
ben-ka 12.08.2010 09:47
Robię podobny z tym,że dodaję jeszcze posiekany szczypiorek.
Josef1 20.07.2010 15:41
to musi byc pyszne,przepis dodaję i żonie przedstawię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak