Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
olej 1 łyżka
jajko 1 szt
ziemniaki 0.8 kg
ser biały 0.50 kg
cebula 2 szt
olej 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Zagnieść elastyczne ciasto na pirogi.Ziemniaki ugotować,przestudzić,zemleć razem z białym serem.Dodać przyprawy,przesmażoną,posiekaną cebulę(można dodać łyżkę kwaśnej śmietany lub naturalnego jogurtu).Formować pierogi,wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować na małym ogniu do wypłynięcia.Polać skwarkami,przesmażoną cebulką lub stopionym masłem(jako danie wigilijne).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 20.06.2012 21:14
super
Piotr24 23.08.2011 17:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak