Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barwne ptasie mleczko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
śmietana 30% 0.5 litra
galaretka agrestowa
galaretka brzoskwiniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Barwne ptasie mleczko

Pieczemy biszkopt z 4 jaj wg tradycyjnego przepisu. Smietane Ubijamy na sztywno i dzielimy na 2 częsci. Galaretki rozpuszczamy w mniej niz 3/4 szklanki wody - każda z osobna. Ostudzone wlewamy do 1 z częsci smietanki i dokladnie miksujemy na wolnych obrotach. Najpierw wykładamy śmietanke agrestową i wstawiamy na 10 minut do lodówki, a na to wykładamy kolejną warstwe śmietanki brzoskwiniowej. Odstawiamy do wychłodzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 02.01.2013 19:41
ekstra
Iwusia 07.11.2012 23:38
uwielbiam takie pianki :)
calliope 26.05.2012 13:35
pyszne
tomek18 12.04.2012 07:26
lubię takie ciacha
sunnymood 16.11.2011 12:45
Wygląda świetnie:D:D:D
Emilia21 13.08.2011 09:29
super
Emilia21 13.08.2011 09:29
super
MAR3STA 24.07.2011 23:14
barwne i pyszne;)
Małgorzata106 26.05.2011 11:25
pycha
mysza666 08.03.2011 18:20
Uwielbiam takie galaretkowate ciasta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak