Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

opieińki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 1 kg
sól
cebula
ocet 10 %
cukier
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: opieińki marynowane

Grzyby oczyścić,umyć,wrzucić do niewielkiej ilości wrzątku z dodatkiem soli i cebuli,gotować prawie do miękkości,osączyć ułożyć do słoików,ostudzić.Zagotować wodę z cukrem,octem solą przyprawami,przestudzić zalać nią grzyby.Słoiki zamknąć,pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 06.05.2012 06:27
bardzo lubię
krokodyl 19.04.2012 09:34
grzybki + kotlecik mielony z ziemniaczkami - przepis na każdego faceta :)
Anna152 10.03.2012 08:23
super
Anna152 10.03.2012 08:23
super
caralajna 26.02.2012 09:53
super
Tika4444 12.02.2012 10:21
świetne opieńki
Tika4444 12.02.2012 10:21
świetne opieńki
maryśka 12.11.2011 15:53
pyszne
joanna77 03.09.2011 21:51
lubimy
Krystyna32 31.05.2011 10:36
uwielbiam
Dorota59 18.04.2011 14:08
nigdy nie marynowałam tych grzybów
Marzena40 29.03.2011 08:39
pewnie pycha
Robert10 15.03.2011 09:26
mniam
MAŁY 14.03.2011 09:48
smakowicie sie prezentują
IZABELA29 14.03.2011 09:38
swojskie grzybki
Henryka2 09.03.2011 00:13
Pięknie sfotografowane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak