Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka przenna 0.10 kg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
słonina do okraszania 0.10 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy

Ziemniaki umyć,obrać,połóowę ugotować i zemleć w maszynce.Resztę ziemniaków zetrzeć na tarce i odcisną.Sok zostawić,aby skrobia opadła na dno naczynia.Gotowane ziemniaki wymieszać z surowymi,dodać skrobię,sól i wyrobić.Formować kulki o średnicy 2.5cm,w każdej zrobić dołek palcem.Gotować ok.8-10minut w dużej ilości osolonej wody.Podawać polane stopioną słoniną ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 08.03.2011 12:12
Bardzo lubię, również z mięsem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak