Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka na kościach wieprzowych lub chudych żeberkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
ziemniaki 6 szt
ząbek czosnku 1 szt
majeranek do smaku
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
śmietanka 100 ml
zacierki 10 szt
kości wieprzowe 0.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka na kościach wieprzowych lub chudych żeberkach

Mięso lub kości umyć,zalać zimną wodą i gotować z włoszczyzną 40minut.Włoszczyznę wyjąć,a do wywaru wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki,listek,ziele angielskie,pokrajaną w talarki marchewkę.Po 15minutach zasypać zupę zacierką,pogotować chwilę,dodać majeranek,zmiażdżony czosnek i rozmieszaną z kilkoma łyżkami gorącej zupy śmietankę.Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak