Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepy ze szpinakiem
3 łyżki gęstej śmietany,3 łyżki majonezu,1 łyżka koniaku,2 ząbki czosnku,1/4 łyżeczki mielonego imbiru,sól,pieprz
Przygotowujemy sos:posiekany czosnek ucieramy z solą,pieprzem i imbirem,dokładnie mieszamy z koniakiem,majonezem i śmietaną,przykrywamy i chłodzimy w lodówce.Szpinak myjemy,suszymy,kroimy w paski,układamy w salaterce i skrapiamy sokiem z cytryny.Następnie obieramy kalarepki i kroimy w cienkie słupki,ser w kostkę,rzodkiewki i dwa jajka w plasterki,a jedno jajko drobno siekamy.Ser łączymy z kalarepką,rzodkiewkami,szpinakiem i plasterkami jajek,zalewamy sosem i delikatnie mieszamy.Lekko chłodzimy.Podajemy przekąskę posypaną posiekanym jajkiem.Smacznego:)