Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaj 6
cukier kryształ 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1
słodkiego mleka 1/5 l
kostka masła 1
budynie śmietankowe 2
cukier waniliowy 1
cukier krysztal do smaku
zmiksowanych truskawek 1 l
galaretki truskawkowe 3

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z truskawkami

Biszkopt:
Ubić pianę z białek.Dalej ubijając,dodawać stopniowo cukier kryształ, cukier waniliowy,po jednym żółtku,a na końcu lekko wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia.Piec ok.30 min.w temp.180C (duża prostokątna blaszka)
Masa:
W1/2 szklanki mleka roztrzepać budynie.Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i kryształem,wlać roztrzepany budyń i ugotować.
Kostkę masła utrzeć, dodając przestudzony budyń.
Masę wyłożyć na biszkopt.
Polewa truskawkowa:
Truskawki podgrzać, rozpuścić w nich 3 galaretki.Tężejące truskawki wyłożyć na masę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.12.2013 15:21
na pewno bardzo smaczne
ziutula
ziutula 15.10.2011 12:27
lubię ciasta owocowo galaretkowe
ziutula
ziutula 15.10.2011 12:27
lubię ciasta owocowo galaretkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak