Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarnista pizza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże suche 3 dag
olej 1 łyżka
jajko 1 szt.
mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
szynka 3 plasterki
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
cebula 1 szt.
pieczarki 6 szt.
przyprawa do potraw do smaku
mąka orkiszowa 2 razowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarnista pizza

Z drożdży, oleju, mąki, jajka, mleka, cukru i soli zagnieść ciasto. Wyłożyć je na blachę. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym, który można doprawić jarzynką i cukrem. Pieczarki i cebulę pokroić i przesmażyć na patelni. Na cieście rozłożyć szynkę, dodać pieczarki, posypać startym serem i oregano. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 21.04.2012 16:19
fajny przepis, ja zazwyczaj robie z mąki tortowej ale chętnie taką wypróbuję
caralajna 18.02.2012 07:47
jak razowa to dla mnie
Norgiusz 18.01.2012 07:57
mniam
Norgiusz 18.01.2012 07:57
mniam
Bart 20.07.2011 23:42
rewelacja
bursztynek 16.03.2011 21:55
trochę zdrowsza :)
Jaheira11 10.03.2011 23:07
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak