Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik gruszkowo-selerowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1/2 kg
seler naciowy 3 łodygi
ser pleśniowy 10 dkg
sok z cytryny 1/2 cytryny
śmietana kremówka 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
sól
pieprz
bulion warzywny 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik gruszkowo-selerowy

Gruszki obieramy i kroimy w kostkę ,selera obieramy z włokien i pokroić ,zalewamy wszystko 0,7 litra wody,dodajemy kostkę i gotujemy aż zmiękną,następnie to miksujemy.Śmietanę i jogurt dodajemy do potrawy,ser plęśniowy pokruszyć i też dodać,mieszamy aż się rozpuści,następnie przyprawiamy i schładzamy dekorujemy natką pietruszki.Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 31.03.2011 07:36
no naprawde ciekawe, muszę spróbować
Daria14 08.03.2011 09:18
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak