Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa żeglarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby morskie 1,5 kg
mąka 40 g
ziemniaki 250 g
włoszczyzna 150 g
kostka rosołowa 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa żeglarska

Ryby oczyścić ,wypłukać i pokroić na kawałki,ugotować w wodzie z dodatkiem jarzyn i kostki rosołowej ,osolić,ryby wyjąć ,obrać i znowu włożyć do wywaru,ziemniaki pokroić w kostkę,dodać do zupy z rybą,doprawić do smaku i gotować 20 min,zrobić zasmażkę z masła ,mąki i papryki,dodać do zupy,zagotować i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.03.2011 20:20
smaczna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak