Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gillowane karaski w sosie śmietanowo- winnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 100 ml
czosnek 2 ząbki
cytryna 2 sztuki
oliwa 5 łyżek
zioła 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
wino białe 100 ml
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gillowane karaski w sosie śmietanowo- winnym

Karasie sprawić, umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny, obłożyć plasterkami cytryny. Odstawić na co najmniej godzinę. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z dwiema łyżkami oliwy, śmietaną, solą, ziołami i pieprzem. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć ryby. Folię aluminiową natrzeć oliwą, wyłożyć na nią rybę, polać winem, folię zawinąć, grillować przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.09.2013 23:41
podoba mi się :)
IKrakowianka 08.11.2012 17:52
ciekawy przepis
Katarzyna/kate1980 11.08.2012 22:47
świetna nazwa
jeanette_v 09.05.2012 08:52
Super smaczne.
Iwusia 31.08.2010 18:15
Bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak