Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek w chlebku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurek 1 litr
chleb 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek w chlebku

Żurek robimy wg własnego przepisu.
Kupujemy 2 małe chleby, okrągłe. Odcinamy w każdym górę, która posłuży nam jako pokrywka :-) Chlebki wydrążamy, ale nie za mocno, aby chleb nam nie przeciekał, gdy nalejemy do niego żurku. Chlebek układamy na blaszce, podpiekamy ok. 20 min, aż skórka zacznie być chrupiąca. Żurek podgrzewamy w garnku, następnie przekładamy do naszego garnuszka z chleba. Przykrywamy pokrywką z chleba. W pokrywce można dorobić gałkę z ciasta np. drożdżowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.05.2012 09:48
świetny pomysł
kuklik 17.02.2012 18:42
rewelacja ale co z chlebem później do czego go wykorzystać
Tika4444 30.12.2011 08:52
świetny pomysł
barbara11561 09.12.2011 09:54
bardzo efektownie wygląda
Teresa19 08.12.2011 18:24
pomysłowy
mic 17.09.2011 16:08
SWIETNIE
wolochski 16.09.2011 23:11
super
Allice 31.05.2011 19:43
pięknie wygląda :)
anoosia 31.05.2011 00:11
ekstra!
anemon 25.03.2011 07:56
Pomysłowy sposób podania żurku, jak w najlepszej restauracji.
Kopiko1983 22.03.2011 06:36
Super sprawa!!!
Ania67 20.03.2011 17:33
pycha
teresa18 14.03.2011 19:21
wyśmienicie podane
pacpaw 14.03.2011 09:46
FANTASTYCZNE!!!
Krystyna32 10.03.2011 18:42
ale pyszne
Gosia40 08.03.2011 10:16
Żurek podany w chlebie prezentuje się znakomicie:)
agano 07.03.2011 21:09
smakowicie wygląda;-)
Henryka2 07.03.2011 19:33
Pomysłowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak