Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki francuskie z czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 tabliczki
żółtko jajek 2 szt
woda 1 łyzka
cukier do smaku
ciasto francuskie 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki francuskie z czekoladą

Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na trójkąty, a na każdy z nich dajemy kostkę czekolady po czym mocno zlepiamy żeby czekolada nie wypłynęła. Rogaliki układamy na wysmarowanej pergaminem blasze a później smarujemy żółtkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy na chwilę do nagrzanego piekarnika by podrosły po czym podnosimy temperaturę do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 30.08.2012 10:15
pycha
Juleczka20 07.11.2011 11:52
fajne
tomek18 21.09.2011 08:04
bardzo lubię
Kate131 20.06.2011 06:33
pyszne
KasiaK90 10.03.2011 07:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak