Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula smażona z jajkiem

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
jajko 4-6 sztuk
podgardel wędzone 2-3 plastry
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku:
Pieprz ziołowy mielony Prymat
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula smażona z jajkiem

4 duże cebule obrałam i pokroiłam w kostkę. Plastry podgardla wędzonego, grube na jakieś 3 mm, pokroiłam w paski. Rozgrzałam mocno patelnię i wrzuciłam wędzonkę. Smażyłam aż wytopił się tłuszcz a kawałki zrumieniły na skwarki - wtedy zdjęłam je na talerzyk. Na gorący tłuszcz wrzuciłam cebulę, oprószyłam ją solą i pieprzem, smażyłam aż się zeszkliła a następnie przykryłam i dusiłam kilka minut aż była mięciutka. Wbiłam jajka i smażyłam kilka chwil mieszając aż się ścięły. Wyłożyłam na talerze, posypałam skwarkami i siekanym szczypiorem.
Podałam z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia90 08.09.2011 09:45
ekstra
Marysia 08.09.2011 09:38
super
Karolina69 08.09.2011 09:30
fajne
pawel6 20.03.2011 10:54
Na pożywne śniadanie - jak znalazł:)
Agnieszka_B 08.03.2011 07:49
Jak zawsze chciałoby się zjeść od razu patrząc na zdjęcie - super!
Gabriela7 08.03.2011 07:13
fajny przepis
amorzenek 08.03.2011 07:11
fajny przepis
iwa643 08.03.2011 07:09
apetyczne i pyszne
Henryka2 07.03.2011 19:37
Apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak