Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na bogato

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
kiełbasa śląska 50 g
szczypiorek do smaku
oliwa do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na bogato

Kiełbasę obraną ze skórki pokroić w kostkę, szczypior i paprykę posiekać. Opcjonalnie zamiast szczypiorku może być cebulka. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną kiełbasę, podsmażyć, dodać szczypior i paprykę, jeszcze chwilę podsmażyć stale mieszając. Odstawić z ognia, wlać kolejno jaja, posolić i popieprzyć do smaku. Smażyć na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 11.11.2013 16:36
bardzo syta
AURELKA 01.09.2012 10:16
lubię
caralajna 29.07.2012 07:29
pycha
Seba 25.07.2012 09:04
uwielbiam jajecznicę
mariel78 26.06.2012 15:49
smaczna
SYLKA 31.05.2012 09:24
takiej jeszcze nie jadlam
olkaaa 06.05.2012 13:44
lubię
zuzanna_z 27.04.2012 12:01
dobra
ewa19a 27.02.2012 16:26
fajna
Ewelina38 27.02.2012 14:47
narobiłaś mi niezłego smaka i trudno będzie się oprzeć - będzie na kolację :)
Ewelina47 02.12.2011 09:53
pyszna
calliope 21.11.2011 09:04
fajna :)
Motorek 08.03.2011 16:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak