Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
śmietana kwaśna 3 łyżki
żółtko jajek 3 szt
jajko 1 szt
masło 2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, aż będzie jedwabiste, miękkie i gładkie. Rozwałkować cieniutko, ciąć na pasy, naciąć wzdłuż i przewijać. Smażyć w głębokim oleju, przekładać na ręczniki papierowe do ostygnięcia, posypać cukrem pudrem, gdy przestygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 26.11.2011 23:55
pyszne
Izabela/bella81 05.10.2011 20:09
lubię faworki... ps. u nas mówi sie na nie chruściki :)
barbara11561 10.03.2011 13:40
Ja lubię jeść a najbardziej robić
Tahitha 08.03.2011 08:25
Ja też lubię jeść, ale nie za bardzo robić :)
Babciagramolka 07.03.2011 18:39
Lubie ale najbardziej jak ktos zrobi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak