Sos bearnaise

Sos bearnaise

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    5 dag
  • żółtka jaj

    3 sztuki
  • ocet

    25-30 ml
  • czosnek

    1/2 ząbka
  • estragon

    1 łyżeczka
  • trybula

    1 łyżeczka
  • masło

    20 dag
  • sos worcester

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • wino białe wytrawne

    45-50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino zagotować z octem, dodać posiekaną cebulę, czosnek i estragon. Odparować 2/3 płynu. Zdjąć z ognia, przecedzić i ostudzić. Dodać roztrzepane żółtka i ubijać sos na parze. Dodawać po kawałku masła doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekana trybulę i sos worcester.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

02.06.2013 20:57
świetny sos

adam1f

09.05.2012 23:37
dobry

IlonaAlbertos

05.12.2011 23:01
Do ryb, wędlin...

Kate131

06.06.2010 09:06
do czego go podajesz?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat