Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos bearnaise

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 dag
żółtka jaj 3 sztuki
ocet 25-30 ml
czosnek 1/2 ząbka
estragon 1 łyżeczka
trybula 1 łyżeczka
masło 20 dag
sos worcester 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
wino białe wytrawne 45-50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos bearnaise

Wino zagotować z octem, dodać posiekaną cebulę, czosnek i estragon. Odparować 2/3 płynu. Zdjąć z ognia, przecedzić i ostudzić. Dodać roztrzepane żółtka i ubijać sos na parze. Dodawać po kawałku masła doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekana trybulę i sos worcester.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.06.2013 20:57
świetny sos
adam1f 09.05.2012 23:37
dobry
IlonaAlbertos 05.12.2011 23:01
Do ryb, wędlin...
Kate131 06.06.2010 09:06
do czego go podajesz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak