Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grejfruty z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

likier owocowy 30 ml
cukier do smaku
twaróg 250 gram
sok z cytryny
śmietana kremówka 1/4 l
grejpfrut kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grejfruty z nadzieniem

Grejfruty umyć. Górną część grejfruta delikatnie odciąć (w wysokości 2/3) i wydobyć z niego miąższ, który następnie trzeba pokroić na mniejsze części, a na sam koniec polać likierem i posypać cukrem do smaku. Twaróg zmielić w maszynce, dodać do niego sok z cytryny i wszystko ze sobą wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić. Do miski z kawałkami grejfruta dodać zmielony twaróg, bitą śmietanę. Wszystko ze sobą delikatnie połączyć. Skorupki grejfruta napełnić nadzieniem. Przygotowane grejfruty schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Przed podaniem deser można ozdobić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak