Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 2 szt
likier pomarańczowy 2 łyżki
śmietana kremówka 100 ml
cukier do smaku
orzechy laskowe posiekane, do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze na słodko

Pomarańcze obrać ( pozbawić białych błonek) i pokroić na mniejsze plasterki. Przygotowane plasterki owoców ułożyć na 2 talerzach, a także polać je likierem pomarańczowym. W międzyczasie na patelni przyrumienić cukier na złoty kolor(patelnia musi być sucha, czyli bez dodatku tłuszczu). Następnie do przygotowanego cukru dodać śmietanę i wszystko ze sobą zagotować. Pomarańcze polać ciepłym sosem śmietanowym, a na sam koniec udekorować zmielonymi orzechami laskowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak