Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z szynki 50 dag
pieczarki 10 dag
wino czerwone wytrawne 1|2 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
majeranek 1 łyzki
mąka 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w winie

Mięso wkładamy do zamrażalnika na 30 min,następnie kroimy w plasterki i podsmażamy,podlewamy szklanką wody i dusimy około15 min,rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min,pieczarki kroimy w plasterki i dajemy do mięsa,dodajemy koncentrat i rodzynki.Wlewamy wino.Mąkę mieszamy z małą ilością sosu,wlewamy do garnka i dusimy około10 min,przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 03.04.2012 13:42
no no

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak