Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczna popularna I

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
ziemniaki 800 g
cebula 2 Sztuki
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 1 szczypta
sól 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szczypta
ziele angielskie 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczna popularna I

ziemniaki umyć obrać opłukać w kostkę zalać wywarem ugotować zalać wywarem ugotować dodać pod koniec przyprawy cebule obrać pokroić w kostkę podsmażyć na oleju wymieszać z mąką lekko zrumienić połączyć z ziemniakami chwile pogotować dodać posiekaną pietruszkę i przyprawy doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak