Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w karmelu z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1.5 kg
olej 4 łyzki
pieprz do smaku
cukier 1 szklanka
woda 2 łyżeczki
ocet 1 łyżeczka
papryka mielona do smaku
żurawina
jabłko kwaśne 0.6 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w karmelu z żurawiną

Kaczkę dokładnie oczyścić po czym natrzeć pieprzem. Obrane jabłka pokroić w ćwiartki i nadziać nimi kaczkę, zaszyć ją nicią i włożyć do brytfanny. Skropić ją olejem i podlać wodą po czym piec około 75minut, po tym czasie posypać tuszką ostra papryką i zdjąć przykrywę. Upieczoną kaczkę polać karmelem i podawać na ciepło z żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 10.11.2011 08:16
muszę spróbować
monika154 17.10.2011 10:26
świetne
darus 17.08.2011 11:20
pyszności
Juleczka20 16.08.2011 19:42
super
tomek18 28.06.2011 08:09
mm..pychotaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak