Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki grzybowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 600 g
bułka 1 szt
koperek 3 łyżki
śmietana 22% 2 łyżki
jajko 1 szt
cebula 7 dag
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki grzybowe

Grzyby i cebulę oczyścić,umyć,posiekać i udusić na maśle.Do ostudzonych grzybów dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę,połowę bułki tartej,przyprawy,koperek,jajko i śmietanę.Dobrze wyrobić masę,uformować kotleciki,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na oleju.Podawać z ziemniakami i surówką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.05.2012 08:13
cos nowego
owca441 19.07.2011 21:37
chetnie je zrobię w sezonie
kuklik 18.07.2011 19:01
świetny pomysł
Ania67 29.06.2011 12:00
Dla mnie bomba
Iwona45 21.06.2011 08:19
super
pigila
pigila 11.03.2011 23:12
super
Danuta8 08.03.2011 11:40
wypróbuję jak zacznie się sezon na grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak