Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 500 g
cebula 1 szt
sól
pieprz
mąka 3 szklanki
jajko 1 szt
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ziemniaki i ser przecisnąć przez praskę lub zemleć w maszynce do mięsa. Na oleju zeszklić cebulę, wymieszać z ziemniakami i twarogiem, doprawić solą i pieprzem. Przygotować ciasto: z mąki, jaja, soli i 3 szklanek wody zagnieść ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu i zlepiać pierogi. Wrzucać partiami na posolony wrzątek i gotować kilka minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.01.2013 19:11
moje ulubione
Wafelek2601 14.11.2012 09:10
Moje ulubione
dianix 28.09.2011 10:59
najbardziej je lubię z ketchupem i mono rzypieczone;p
Neetka90 08.03.2011 17:27
ciekawy przepis ;>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak