Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z folii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 1 sztuka
por 1 sztuka
szczypiorek
koperek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z folii

Łososia pokroić na kawałki. posypać gotową przyprawą do ryb i zostawić w spokoju na ok. 2 godzinki. W tym czasie pora pokroić bardzo cieniutki przełożyć go do rondelka dolać 1-2 łyżki oliwy i dusić ok. 5-8 minut. Następnie każdy jeden kawałek łososia położyć na folii aluminiowej. Skropić go sokiem z cytryny. Położyć na niego 1-2 łyżeczki masła, przykryć porem i posypać świeżo siekanym koperkiem i szczypiorkiem (ilość wg. uznania ja posypałam jeszcze wierzch gotową przyprawą do ryb). Folię niezbyt ciasno zawinąć i włożyć do mocno nagrzanego piekarnika na ok. 20-30 minut w zależności od wielkości kawałków ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.02.2014 22:23
wygląda apetycznie
IlonaAlbertos 07.12.2011 13:30
Wygląda zachwycająco.
Gosia311 18.03.2011 15:49
msakowicie wygląda
pacpaw 11.03.2011 21:32
kolorowy jaki
Margo1 09.03.2011 17:47
Swietnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak