Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa z żeberkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 1,5 litra
wędzonych żeberek 0.5 kg
surowego boczku 25 dkg
ziemniaków 5-6 sztuk
sól do smaku
majeranek
pieprz
groch 0,5 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa z żeberkami

Groch namaczamy w wodzie i zostawiamy (najlepiej na noc). Boczek i żeberka płuczemy, wkładamy do garnka z grochem i gotujemy aż będzie miękkie wszystko. Obieramy ziemniaki, kroimy w kosteczke. Włoszczyzne obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do grochu z ziemniakami. Gotujemy 25-35 minut. Wyjmujemy mięso, kroimy w kosteczkę, spowrotem wkładamy do garnka. Przyprawiamt majerankiem, solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 28.04.2012 20:10
pycha
Zosia3003
Zosia3003 19.03.2011 09:33
pyszna zupka i syta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak