Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 gram
pieczarki 500 gram
papryka czerwona 100 gram
jajko 2 szt
cebula biała 2 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
ser żółty 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami

Pieczarki (0,5 kg), cebulę, paprykę ( 3 kawałki) i pomidora kromy w kostkę. Pieczarki i cebulę i pomidora szklimy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną oregano i majeranku (Prymat). Mięso (schab 0,5 kg) kroimy w mniejsze plasterki i rozbijamy. Panierujemy je w jajku i bułce tartej. Smażymy. Gotowe kotlety dajemy do naczynia żaroodpornego. Nakładamy na podpieczone pieczarki z cebulą i papryką. Na koniec osypujemy je startym serem (20 dag) . Pieczemy chwilę aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 29.11.2011 07:59
aromatyczny bardzo
anja3107 07.11.2011 10:49
dla mnie bomba
ankaryba 26.08.2011 18:43
pyszności
ziutula
ziutula 31.07.2011 14:13
lubię takie mięsa...
Dorota59 25.06.2011 11:09
uwielbiam
AgaS10 10.06.2011 06:13
świetny przepis na mięsko:)
Robert10 09.06.2011 09:21
wyśmienite jedzonko
Kuchareczekjeden 23.05.2011 06:36
pyszne mięsko
ronald88 22.05.2011 19:27
jak u mamy
kanu83 25.03.2011 16:20
Rarytas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak