Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos beszamelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wywar z warzyw lub kostka 1 szkl.
mleko 1/2 szkl.
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
szczypiorek usiekany 1 łyżeczka
koperek 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos beszamelowy

w rondelku stopić masło,oprószyć mąką,zasmażyć nie rumieniąc,zasmażkę wymieszać ze szklanką wywaru z gotowania warzyw lub bulionu warzywnego,dodać mleko i śmietankę i przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową,dodac posiekane zioła oraz warzywa i wszystko mocno podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.05.2012 23:33
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak