Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt pewniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka tortowa o,5 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt pewniak

w naczyniu o poj. ok 0,5 litra rozbełtać żółtka, proszek do pieczenia i ocet. Odstawić. mikserem ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier a następnie masę żółtkową.Starannie wymieszać. Do masy stopniowo dodawać mąkę przesianą przez sito, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut.Ciasto najlepiej upiec dzień przed przełożeniem kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.03.2011 07:06
tego szukałam :)
kochanyptysiu 07.03.2011 15:14
jak pewniak to trzeba wyprobowac:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak