Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe w sosie z zielonym pieprzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
por 1 szt.
śmietana kremówka 200 g
serek topiony 150 g
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 op.
masło 2 łyżki
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe w sosie z zielonym pieprzem

Dzień wcześniej przygotować pieprz:całe opakowanie wsypać do słoiczka,zalać wrzątkiem,zakręcić,po wystudzeniu wstawić do lodówki.Żołądki oczyścić,przekroić na mniejsze kawałki.Por pokroić w krążki.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić pokrojony por,chwilę smażyć.Dodać żołądki,przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości.W razie potrzeby podlewać wodą.Kiedy żołądki będą już miękkie,wlać śmietanę,pokrojony na kawałki serek i podgrzewać aż do jego rozpuszczenia.Dodać pieprz wraz z zalewą,doprawić do smaku jarzynką.Trzymać na ogniu do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 18.03.2012 11:36
super przepis
bami 13.04.2011 22:23
Żołądków jeszcze nie przyrządzałam :)
Joanna83 07.03.2011 13:54
no pięknie byk taki rażący i nie mam pojęcia jak to się stało :) usuwam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak