Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa marchewkowo-ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
ziemniaki 6 szt
marchewka 60 dag
pietruszki 2 szt
seler 0.5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa marchewkowo-ziemniaczana

Porcję rosołową umyj,obgotuj.Odcedź,włóż do garnka.Zalej wodą.Dodaj obrane,pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotuj na wolnym ogniu ok.20minut.Przypraw do smaku solą.Marchewki,pietruszki i seler obierz,umyj.Włóż do zupy,gotuj ok.10minut.Gdy warzywa będą na wpół miękkie,wyjmij lekko schłodź.Zmiksuj lub zetrzyj na tarce.Zmiksowane warzywa włóż do zupy.Dodaj kostkę rosołową,liście laurowe i ziele angielskie,gotuj na małym ogniu5-10minut.Posyp majerankiem,przypraw do smaku solą i pieprzem.Do zupy możesz dodać ugotowane i obrane z kości mięso lub pokrojone parówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 08.03.2011 08:27
Super, ale takiej zupki jak gotowała moja babcia to nikt chyba nie potrafi zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak