Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik puszysty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier 15 dag
cukier waniliowy 1 szt.
olej 200 ml.
mleko 3|4 litra
budyń śmietankowy 2 szt.
aromat cytrynowy 1|2 szt
herbatniki 10 dag.
biały ser 1|4 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: sernik puszysty

Ser mielimy w maszynce.Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Dodajemy porcjami zmielony ser,kilka kropli aromatu cytrynowego i miksujemy.Cały czas miksując wlewamy powoli olej.Na koniec wlewamy mleko i delikatnie mieszamy.Płynna masę wylewamy do wyłożonej herbatnikami formy do pieczenia.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40min, w temp.180 st.C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak