Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jezynowka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 4 kg
cukier 2 kg
spirytus 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: jezynowka

jezyny zasypujemy cukrem, szczelnie zamykamy i i odstawiamy na dwa tygodnie od czasu do czasu potrzacajac sloikiem by cukier sie rozpuszczal w soku, nastepnie odciskamy sok z owocow , ponownie przelewamy do sloja i zalewamy spirytusem, odstawiamy na 4 tygodnie by skladniki razem sie zmieszaly, po 4 tygodniach mozna nalewke przelac do butelek lub zostawic w sloju, najlepsza do spozycia po 5-6 miesiacach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 23.07.2013 21:26
na jedna nozke :)
dorotka0000025 30.03.2013 17:34
polecam przepis do wyprobowania
Krystyna32 19.02.2013 07:29
extra
mirosława4 11.08.2012 16:15
smaczna
motomaniak 28.11.2011 14:15
pyszne
marta1371 01.09.2011 23:43
Rewelacja
MAR3STA 09.04.2011 18:43
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak