Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krakersowe z brzoskwiniami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 opakowania
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mleko 5 szklanek
mąka 1 szklanka
masło 1 kostka
żółtko jajek 3 sztuki
budyń waniliowy 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krakersowe z brzoskwiniami.

4 szklanki mleka zagotowac z cukrem,cukrem waniliowym oraz masłem.Pozostałe mleko wymieszac z budyniem,mąką oraz żółtkami i wlac na gorące mleko .Gotowac kilka minut do zgęstnienia. Na blachę wyłożyc połowę krakersów i nałożyc połowę kremu budyniowego.Brzoskwinie osączyc,pokroic na mniejsze kawałki,ułożyc na kremie.Przykryc resztą kremu.Na wierzchu ułożyc krakersy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.11.2011 11:31
super ciasto
teresa18 16.09.2011 21:05
szybkie i smaczne
Dorota59 22.08.2011 14:35
musi być pyszne
Elżbieta17 01.04.2011 12:36
Jeszcze takiego nie jadłam:)
justka 16 31.03.2011 07:46
smaczne
magical66 08.03.2011 14:35
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak