Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek biszkoptowo-kruchy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche 2 szt
Krem:
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placek biszkoptowo-kruchy

30 dkg mąki, 15 dag margaryny, 10 dag cukru pudru, 1 jajko, 1 łyżeczka sody, 2 łyżki miodu - zagnieść ciasto zrobić z tego 2 placki i upiec. Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka cukru, 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej, 0,5 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia - ubić i upiec placek.
Krem : 0,5 l mleka, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy - 3,5 szkl. mleka zagotować z cukrami, w pół szklance mleka rozpuścić mąkę jak mleko zakipi to wlać ten budyń i zagotować, odstawić z ognia dać 1 margarynę i olejej pomarańczowy mieszać aż do rozpuszczenia margaryny, ciepłym przekładać placki.
placek kruchy + połowa kremu + placek biszkoptowy + połowa kremu + placek kruchy + można polać polewą, albo posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 14.06.2013 14:11
tak nigdy nie robilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak