Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z pulpetami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
cebula
olej 3 łyżki
ziemniaki 25 dag
głowka kapusty włoskiej
jajko
bulion warzywny
przecier pomidorowy 2 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z pulpetami

cebulę drobno siekamy,szklimy dodajemy do mięsa.następnie dodajemy jajko,doprawiamy i dokładnie mieszamy.z masy formujemy małe pulpety.ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.kapustę kroimy w grube paski.bulion zagotowujemy.wkładamy pulpety.a po minucie kapustę i ziemniaki.doprawiamy,gotujemy ok.25 min.dodajemy przecier,mieszamy i gotujemy jeszcze ok.5 min.można dodać marchewkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak