Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie marynowane 1 kg
cebula 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoik
olej 1 litr
cukier do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Goździki całe Prymat 8 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie.

Cebulę obrac,pokroic w półtalarki.Wrzucic ją do dośc dużego garnka i dodac koncentrat pomidorowy,olej,liście laurowe,ziele angielskie,gożdziki,doprawic do smaku cukrem i solą.Wszystko razem dusic ,aż cebula zmięknie ,ostudzic. Na każdym płacie śledzia marynowanego ułożyc porcję sosu,zawinąc i spiąc wykałaczką.Ułożyc w słoju i zalac resztą sosu. odstawic na kilka godzin w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.10.2011 20:44
super pomysł
owca441 24.09.2011 07:40
śledzik pyszny bardzo dobry
kotlet 01.06.2011 14:01
jak zawsze dobre w smaku i na każdą okazję...
Krystyna32 13.03.2011 08:38
uwielbiam śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak