Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zalewie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet rybny 2 kg
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula 4 sztuki
ketchup 20 dag
koncentrat pomidorowy 20 dag
cukier 1 szklanka
ocet 10 % 1/2 szklanki
olej 4 łyżki
papryka marynowana 500 ml
ogórki konserwowe 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zalewie.

Filety kroimy na kawałki.Solimy i obtaczamy w mące.Smażymy.Kukurydzę,paprykę oraz ogórki odcedzamy.Ogórki i paprykę kroimy w kostkę.Cebulę kroimy w talarki.Ketchup,koncentrat pomidorowy,ocet,cukier,olej gotujemy około 5 minut w 1,25 litra wody.Wszystkie składniki układamy warstwami i zalewamy wrzącą zalewą..Odstawiamy w chłodne miejsce na około 10 godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 19.02.2014 19:49
na pewno pychota
berys18 10.11.2011 11:16
fajny przepis
Dorota59 30.07.2011 12:34
rewelacyjna ta rybka
Elżbieta17 22.05.2011 14:04
Lubię taką rybkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak