Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIETRUSZKI NA GORĄCO

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka korzeń 1/2 kg.
czosnek 2 ząbki
oliwa 1/2 szkl.
tymianek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: PIETRUSZKI NA GORĄCO

Umyć, oskrobać pietruszki. Przełożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 5 min. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Do oliwy dodać przeciśnięty czosnek oraz tymianek po czym wszystko wymieszać i polać pietruszki. Piec ok. 25 min. Te pietruszki są super dodatkiem do dań mięsnych. W temp. 180 st. C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak