Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWY SMALEC

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 1/2 kg.
karkówka 20 dag.
łopatka bez kości 20 dag.
cebula 2 sztuki
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWY SMALEC

Słoninę zemleć, przełożyć do garnka, podlać 1 szkl. Wody, podgrzewać do czasu aż skwarki będą przeźroczyste. Do tłuszczu dodać pokrojone na kawałki mięso, smażyć. Cebulę obrać, pokroić, dodać do mięsa i tłuszczu. Do smalcu dodać pieprz, zmiażdżony czosnek. Przelać do naczynia/kilku mniejszych naczyń, odstawić do zastygnięcia. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 09.03.2012 12:51
lubie
Smakosz6 15.12.2011 23:38
,mmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak