Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KULE Z MIĘSA FASZEROWANE WARZYWAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag.
mięso wołowe 40 dag.
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
pietruszka 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
bułka czerstwa 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
Farsz:
masło 3 łyżki
cebula 1 sztuka
sól do
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: KULE Z MIĘSA FASZEROWANE WARZYWAMI

Zemleć: mięso, cebulę, czosnek. Do masy dodać sól, pieprz, jajka, paprykę, posiekaną natkę pietruszki, namoczoną i odciśniętą bułkę, wyrobić.
Sparzyć paprykę, obrać ze skórki, pokroić. Cebulę pokroić. Paprykę i cebulę poddusić na oleju, posolić. Z mięsa mielonego formować kule, nakładać do środka farsz. Smażyć na maśle z olejem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 14.03.2011 19:43
fajna odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak