Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA W MARYNACIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 sztuki
por 1/2 sztuki
jabłka 2 sztuki
marchewka 3 sztuki
jajko 3 sztuki
sól
mąka
olej
marynata
biały ocet winny 1 szkl.
cebula 2 sztuki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ryba 1 (lin)

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA W MARYNACIE

Wyczyszczone ryby, posolić, odstawić na noc w chłodne miejsce. Kolejnego dnia rybę obtoczyć w jajku i mące i usmażyć.
Warzywa umyć, obrać i pokroić.
Ocet ze szklanką wody, przyprawami i warzywami gotować ok. pół godziny, schłodzić. Marynatą zalać ryby, odstawić na 3 dni. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak