Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z brukselki I

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
śmietana 50 ml
brukselka 500 g
marchew 2 sztuki
seler 1 mały
pietruszka 100 g
cebula 1 sztuki
natka pietruszki 1 szczypta
masło 2 łyżki
ser żółty 50 g
mąka 2 łyzki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z brukselki I

warzywa umyć obrać opłukać pokroić w paseczki podsmażyć zalać wywarem dodać ziele i liścia ugotować brukselkę oczyścić opłukać dodać do warzyw w połowie gotowania zupę połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką zagotować dodać starty ser i posiekana natka doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak