Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
śliwki suszone 5 sztuki
kapusta biała 1 mała
cebula 2 sztuki
tłuszcz 2 łyżki
mąka 2 łyżki
cytrynka 1 sztuki
sok z cytryny 1 do smaku
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze świeżej kapusty

śliwki namoczyć ugotować wypestkować pokroić kapustę umyć pokroić zalać wywarem ugotować cebule opłukać pokroić drobno podsmażyć na tłuszczu dodać mąkę połączyć z kapustą śliwkami oraz sparzoną obraną skórką i pokrojona w plasterki cytryną chwile pogotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 24.06.2011 17:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak